ÚBOR – DRESS CODE (2023–2024)

31.10.2023 10:50

Níže je uveden krátký výňatek z aktuálního soutěžního řádu pro ústroj hráčů kvůli upřesnění co si vzít (a nevzít) na sebe při soutěžních utkáních. Podotýkám, že není v rozporu se soutěžním řádem severomoravské oblasti pro soutěže 1. tříd.

Článek IV. DLOUHODOBÉ SOUTĚŽE SEKCE KARAMBOL A SOUTĚŽE V REGIONECH

Oddíl 4.02 Sportovní úbor:

a) Obecný standard „Dress code B“ pro muže a chlapce – obuv, ponožky, kalhoty, jednobarevná košile s dlouhým rukávem (zastrčená v kalhotách, bez vyhrnutých rukávů, se znakem klubu), polokošile s dlouhým či krátkým rukávem (s límečkem, zastrčená v kalhotách, bez vyhrnutých rukávů, se znakem klubu), vesta nebo pulovr (se znakem klubu), motýlek nebo kravata, příp. vázanka

b) Obecný standard „Dress code B“ pro ženy a dívky – obuv, ponožky, kalhoty příp. sukně (ne kratší než do půli stehen, společenského střihu), jednobarevná halenka s dlouhým rukávem (zastrčená v kalhotách nebo sukni, bez vyhrnutých rukávů, se znakem klubu), polokošile s dlouhým či krátkým rukávem (s límečkem, zastrčená v kalhotách nebo sukni, bez vyhrnutých rukávů, se znakem klubu), vesta nebo pulovr (se znakem klubu), anebo společenské šaty.

c) Družstvo: stejná košile nebo polokošile, příp. vesta nebo pulovr (jednotného střihu a barvy, se znakem klubu). U žen a dívek pak jednotně kalhoty nebo sukně, stejná halenka nebo polokošile, příp. vesta nebo pulovr (jednotného střihu a barvy, se znakem klubu), nebo společenské šaty.

d) Znak klubu: umísťuje se jedině vlevo v horní polovině na košili, halence, polokošili, vestě, pulovru nebo společenských šatech. Znak klubu je na košili, halenku, polokošili, vestu nebo pulovr všit nebo je nášivka připnuta. Není povolen žádný odznak.

e) Reklama: umísťuje se (obvykle na vestě, příp. na košili či halence) ve spodní polovině levé strany – maximálně do 40 cm2 , na pravé straně – maximálně do 80 cm2 , na horní polovině pravého rukávu maximálně do 80 cm2 a na zádech (jméno hráče, klubu, federace) maximálně do 300 cm2 . Horní polovina levého rukávu je vyhrazena pro reklamu pořadatele – maximálně do 80 cm2 ; v případě, že tento prostor není pořadatelem využit, je ponechán k využití hráči.

Článek VI. NEPOVOLENÉ OBLEČENÍ A PŘEDMĚTY

Oddíl 6.01 Definice:

Při účasti na turnajích schválených UMB, CEB a ČMBS není dovoleno hráčům a rozhodčím nosit nebo používat následující oblečení nebo předměty:

i. kalhoty v jiné barvě než černé – platí pro UMB a CEB;

ii. kalhoty s cvočky/řetízky, kalhoty s bočními kapsami pod stehnem, kalhoty z manšestrového materiálu, kalhoty z denimu (džíny), a kalhoty z jakéhokoliv jiného materiálu (např. koženka), které byly vyrobeny v „džínovém stylu“;

iii. šortky, tepláky nebo capri kalhoty;

iv. trička nebo polokošile s krátkým rukávem – platí pro UMB a CEB;

v. trička s dlouhým rukávem;

vi. košile nebo halenky s krátkým rukávem;

vii. košile nebo mikiny s kapucí;

viii. tenisky, sandály, žabky, domácí obuv (např. pantofle) nebo boty s otevřenou špičkou;

ix. sluchátka nebo jakákoli forma pokrývky hlavy, pokud nejsou podloženy lékařským potvrzením nebo náboženskými důvody;

x. sluneční brýle;

xi. mobilní telefony nebo jiná elektronická zařízení;